Столичната община ще затегне контрола навръх Нова година. Новогодишният концерт Сцена под

...
Столичната община ще затегне контрола навръх Нова година. Новогодишният концерт Сцена под
Коментари Харесай

София затяга контрола заради Новогодишния концерт

Столичната община ще затегне контрола точно на Нова година. Новогодишният концерт  " Сцена под звездите " ще се организира при строги ограничения за сигурност. Над 180 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще се грижат за реда на пл. " Княз Александър І ". 

" Около площада ще бъде обособена зона, като пропускането на жители ще се реализира през 6 контролно пропускателни пункта от полицейски чиновници ", разяснява гл. контрольор Иван Георгиев, шеф на бранш " Масови мероприятия "  в Столична дирекция на вътрешните работи, представен от БГНЕС. По думите му на събитието няма да бъдат допускани жители, които са в несъответстващо положение заради прекомерна приложимост на алкохол, както и такива, които носят пиротехнически произведения, ножове, дървени палки и други Малолетните и малолетните лица следва да бъдат с придружители, родители или настойници.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед, съгласно която пътното придвижване по бул. " Цар Освободител "  в сектора сред " Раковски "  и " Дондуков ", както и сред " Съборна "  и " Цар Освободител " по ул. " Александър Първи ", ще бъде спряно от 16 ч.   " Пълната защита за концерта ще бъде заета от сътрудниците към 17 ч., в 18 ч. жителите, които желаят да са част от събитието, ще бъдат пропускани ", изясни Георгиев. По думите на основния контрольор присъстващите на празничния концерт ще бъдат не по-малко от 6-7 хиляди души, само че не се ангажира с съответни числа.

Концертът, който ще се осъществя взаимно с Би Ти Ви и Столична община, стартира в 20 ч., като в 22:30 ч. на сцената ще излязат " Обичайните обвинени ", които ще пеят дружно с гениите от " Гласът на България ". Водещи ще са Натали Трифонова и Николаос Цитиридис, а от бекстейджа директно ще се включват Боби Лазаров и Петя Дикова. " След 2 година пандемия, това може би ще е най-голямото и най-посещавано събитие. Няколко месеца продължи организацията ", разяснява за Би Ти Ви зам.-кметът Мирослав Боршош. 

В интервала от 18 ч. на 31 декември 2022 година до среднощ на 1 януари 2023 година е позволено потреблението на пиротехнически произведения и фойерверки , като след този часови диапазон не е желателно гражданите да нарушават наредбата на Община София, припомниха от Столична дирекция на вътрешните работи. Контролирането на потреблението след този часови диапазон ще се прави от органите на Министерство на вътрешните работи, като надлежно жителите, които виждат нередности, би трябвало да алармират на тел. 112, с цел да се вземат съответни ограничения. По-високият клас пиротехника, като F4, се употребява единствено от чиновници, които имат особено позволение и се управляват от органите на Министерство на вътрешните работи, като би трябвало да имат особено позволение за потреблението им от Столична община. Санкциите за физически лица са от 500 до 2000 лева, за юридически лица глобите са по-сериозни.

" Задължително е жителите да спомагат, защото има задоволително униформени, които са на работа, в тази връзка желая да им благодаря за това, че ще си изпълнят служебните отговорности и в празничния денонощно, и да помоля жителите да знаят, че и служителите на реда са хора и с цел да бъдат техните отговорности както би трябвало, е нужно подпомагане – да подават информация и да не се отхвърлят да свидетелстват, когато е належащо за взимане отношение от страна на полицията ", сподели и старши комисар Георги Алексиев, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи. Той прикани жителите да спомагат и когато видят лице във очевидно несъответстващо положение, без значение дали става въпрос за корист на алкохол или неразрешени вещества, с цел да може лицето да бъде изведено и да не се стига до произшествия. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР